Edukativni i STEM centar

Edukativni i STEM centar
Ludbreg
2022.
Skroz arhitekti
Edukacija
Glavni i Izvedbeni projekt
Izvedeno
Grad Ludbreg

Rekonstrukcija postojeće zgrade gdje se na mjestu postojeće zgrade planira djelomično zadržati dio postojeće konstrukcije  (dio postojećeg nosivog zida), a djelomično gdje je to potrebno predvidjeti novu armirano betonsku konstrukciju.

Konstrukcija rekonstrukcije je većinom armiranobetonska. Nosivi zidovi su relativno ravnomjerno raspoređeno u dva ortogonalna smjera i međusobno povezani.

 

 

U centralnom dijelu, čeličnim stubištem penje se na malu prostoriju na katu. Konstrukcija te prostorije je u potpunosti čelična i dijelom je unutar gabarita armirano betonske konstrukcije, a dijelom izvan, odnosno iznad krova. Otvor u krovnoj ploči je točno gabarita čelične konstrukcije i završava rubnom gredom koja je oslonac za čelik. Čelična konstrukcija se proizvodi kao jedinstvena cjelina i zatim montira izvana kroz otvor u krovu. Na manjenje tri mjesta sa svake strane izrađuje se oslonac preko kojeg se vijčano oslanja na krovnu konstrukciju s gornje strane. Dodatni prihvat je horizontalni, na zid uz stubište.

 

Stubište je čelično s tetivama od kvadratnih cijevi i stubama od savijenog lima. Oslonci tetiva na armirano betonsku konstrukciju su jednostavni, vijčani, zglobni. Svi profili su toplovaljane kvadratne cijevi 355 120x60x3 mm; vijci 2M16 po osloncu.

Gradilište

Fotografije